İzmir İmplant tedavisi, dişini kökten kaybeden ve protez kullanımı için damak yapısı uygun olmayan hastalarımız için tercih edilmektedir. Yapıştırma protezlerin ağızda durmaması sebebiyle, gerçek diş fonksiyonu gören İzmir İmplant tedavisinden faydalanmaktayız. İzmir İmplant tedavisi için kullandığımız temel yöntem, çene kemiğine İmplant vidası yerleştirmek ve bu vidaların üzerine, protezleri sabitlemektir. İmplant uygulaması sonrasında, hastalarımız protez dişleri kendi dişleri gibi kullanabilir. Dişlerin sağlamlığı ve ömrü konusunda herhangi bir kısıtlama olmadığından, gerçek dişlerle bire bir uyumlu diş protezleri tercih etmekte ve hastalarımızın gülüş estetiğini korumaktayız. Tedavi süresince kullanılan tüm malzemeler, hastalarımızın diş ve çene yapısına uygun olarak, özel hazırlanmaktadır. İzmir İmplant tedavilerimizin aşamaları ve özellikleri hakkında detaylı bilgi almak isterseniz, sizler için hazırladığımız yazımızı incelemeniz yeterlidir.
İmplant yöntemi, hastalarımızın diş kaybını telafi etmek ve kaybedilen dişin fonksiyonlarını geri getirmek amacıyla uygulanmaktadır. Hastalarımızın eksilen dişlerinin yerine alternatif oluşturmak amacıyla, çene kemiği içerisine titanyum malzeme yerleştirmekte ve diş protezini çene kemiğine sabitlemekteyiz. Çene kemiği sağlam olan hastalarımız, titanyum vidalar sayesinde, gerçek diş etkisi gösteren sağlam diş protezlere sahip olmaktadır. Hastalarımızın ömür boyu güvenli biçimde kullanabileceği İmplant protezleri, kaybedilen diş ile bire bir uyumlu özelliklere sahiptir. İmplant tedavisi esnasında, komşu dişlere zarar gelmemekte ve hastalarımızın diş dizilimi kontrol altına alınmaktadır. Komşu dişlerin kesilmesi, aşınması ya da törpülenmesine gerek duyulmadığından, diş kökü görevi gören İmplant vidalarla, hastalarımızın diş sağlığı normal seyrinde tutulmaktadır.
İmplant Uygulamasının Özellikleri Nelerdir?
İmplant Çeşitlerinin Özellikleri Nelerdir?
İmplant tedavi çeşitleri ve İmplant uygulamasında kullanılan yöntemlerin özellikleri, aşağıda tüm detaylarıyla sıralanmıştır:- Endosteal İmplant: Uygulama için cerrahi müdahale yapılmakta ve İmplant vidaları çene kemiğine yerleştirilmektedir. Cerrahi yöntemle vidalar çene kemiğine yerleştirildikten sonra, bir süre diş etinin iyileşmesi beklenir. Hastalarımızın dişetleri iyileştikten sonra, uzmanlarımız tarafından dişetine şekil verilmektedir. Uygulamanın sonunda, köprü ya da yapay diş protezleri, grup halinde İmplant vidalarına sabitlenmektedir.
- Subperiosteal İmplant: Dişetinin altına inilerek, İmplant vidalarının oluşturduğu metal çerçeve, çene kemiğine sabitlemekteyiz. İmplant vidaları çene kemiğine yerleştirildikten ve dişeti iyileştikten sonra, dişetinde sabitlenen metal çerçevedeki materyaller dişetinden çıkarılır. Parçalar çıktıktan sonra, kalan bölgeye İmplant vidaları sabitlenir ve diş protezleri yerleştirilir. Hastalarımız için en fazla tercih ettiğimiz İmplant türü, Subperiosteal İmplantlardır.
İmplant Tedavisi Kimler İçin Uygundur?
- İmplant uygulamalarımız, sadece 18 yaşından büyük olan hastalarımıza uygulanmaktadır.
- Hastalarımızın yüz ve çene kemiği gelişimini tamamlamasına dikkat edilir.
- Hastalarımız tedaviye alınmadan önce, diş İmplantı uygulamasına uygun olunup olunmadığı dikkate alınmaktadır.
- Hastalarımız çene röntgenine alınarak, çene kemiğinin sağlamlığı incelenecektir. Çene kemiği tam olarak gelişmeyen hastalarımıza, çene İmplantı uygulanmayacaktır.
- Şekeri bulunan hastalarımız, tedaviden önce şeker düzenleyici takibe alınacaktır. Hastalarımızın şekeri düzelmeden, İmplant uygulamasına başlanmaz.
- Herhangi bir travma sonrasında çene kemiği tahrip olan hastalarımız, diş İmplantına uygun bulunmamaktadır.
- Kemik erimesi ya da benzer sonuçları oluşturan bir hastalığa sahip olan kişiler, İmplant tedavimizden faydalanamaz.
- Kan sulandırıcı ilaç kullanan hastalarımız, tedaviden 2 hafta önce ilaç kullanımını sonlandırmalıdır.
Hangi Durumlarda İmplant Uygulanmaz?
İmplant yapılmayan durumlar ve tedavi sürecine uyum sağlayamayan hastalarımızın özellikleri şu şekildedir:- Hastalarımızın yaralarının iyileşmesini engelleyecek herhangi bir rahatsızlığı bulunması durumunda, İmplant tedavisini ertelemekte ya da hastalarımızı uygulama dışı bırakmaktayız.
- 18 yaşından küçük olan ya da yüz ve çene kemiği gelişimini tamamlamayan hastalarımız, İmplant tedavisine alınmamaktadır.
- Çene kemiğinde eksiklik bulunan ya da travma sonrasında çene kemiği yeterli özelliklere sahip olmayan hastalarımız, İmplant tedavisine uygun bulunmamaktadır.
- Hastalarımızın ağız ve dişeti sağlığının yerinde olmasına dikkat etmekteyiz. Dişeti iltihabı ve benzeri hastalıklara sahip kişiler, İmplant tedavimizden faydalanamazlar.
- Çene kemiğinin, İmplant vidalarını içine alacak kadar gelişmiş ve sağlam olması gerekir. Çene kemiği yeterli ölçüde olmadığında, hastalarımız tedaviden mahrum kalmaktadır.
İmplant Uygulaması Nasıl Yapılır?
İmplant tedavisinin uygulanışı ve uygulama sürecinin adımları, aşağıda detaylıca sıralanmıştır:- İmplant uygulaması öncesinde, lokal anestezi ya da sedasyon uygulanır.
- Genel anestezi kullanmadığımızdan, hastalarımızın narkozdan zarar görme riski ortadan kalkmaktadır.
- Sedasyon uygulamasından önce, çene kemiğini son bir kez kontrol etmek için çene röntgeni çekilmekte ve herhangi bir sorun olup olmadığı tespit edilmektedir.
- Çene kemiği ve mevcut dişlerin ölçüsünü alarak, hastalarımızın ağzına bire bir uyumlu İmplant protezleri hazırlanmaktadır.
- Tek aşamalı ve iki aşamalı seçeneklere sahip olan İmplant tedavisinde, hastalarımızın tercihine ve uzmanlarımızın gereksinimine göre yöntemler belirlenmektedir.
- Tek aşamalı İmplant uygulamasında, dişeti açıldıktan sonra protezleri yerleştirmekte ve hastalarımızın dişetini kapatmaktayız. Dişeti kapatılmadan önce, hazırlanan diş protezi İmplant vidasına sabitlenmektedir.
- İki aşamalı İmplant tedavisinde, hastalarımızın dişetlerine İmplant vidası yerleştirildikten sonra, İmplant üzerine geçici protez takmakta ve dişetini kapatmaktayız. 3 ay süreyle dişeti iyileştikten sonra, İmplant üzerindeki geçici protezi çıkarmakta ve gerçek protezi yerleştirmekteyiz. Alt çene İmplantlarında, 6 aylık iyileşme süresinin ardından gerçek protezler takılmaktadır.
İmplant Tedavisinin Avantajları Nelerdir?
İmplant uygulamasının getirileri, hastalarımızın ağız ve diş sağlığını korumaktadır. İmplant tedavisinde kullandığımız yöntemlerin getirileri şu şekildedir:- İmplant uygulamasının en büyük getirisi, hastalarımızın gerçek dişleriyle bire bir uyumluluk gösteren İmplant protezlerine sahip olmasıdır.
- Hastalarımızın kaybettikleri dişler, İmplant vidaları ve İmplant protezleri sayesinde yerine getirilmekte ve kaybettikleri gerçek dişlerle aynı diş fonksiyonları sunulmaktadır.
- Hastalarımızın diş dizilimindeki eksiklik giderilerek, dişlerin doğal görüntüye sahip olması sağlanır.
- İmplant protezleri, zirkonyum malzemeden elde edildiği için uzun yıllar dayanıklılığını korumaktadır.
- Zirkonyum dişlerin sağlam olması sebebiyle, çiğneme fonksiyonları eksiksiz şekilde yerine getirilmektedir.
- İmplant uygulanacak bölgenin çevresindeki dişler, İmplant sebebiyle zarar görmemekte ve tahrip olmamaktadır.
- Kemik erimesi başlangıcı bulunan çene kemiği, İmplant sonrasında kemik erimesini durduracak ve çene kemiğinin sağlığını koruyacaktır.
- Zaman içinde tahrip olan İmplant diş protezi, uygun bir protezler değiştirilebilir ve uzun ömürlü İmplant kullanımı sağlanabilir.