İzmir Restoratif diş tedavi uygulaması, hastalarımızın gülüş estetiği ve estetik görünümü açısından etkili şekilde kullandığımız tekniklerden bir tanesidir. Gülüş estetiğini sorunsuz şekilde sağlamak ve hastalarımızın istediği görüntüyü elde etmek amacıyla, İzmir Restoratif diş tedavisi yöntemlerinden faydalanmaktayız. Hastalarımızın sağlıklı ve doğal görünümlü diş yapısına sahip olmasının yanında, dişlerdeki olumsuz birikinti ve tabakaların temizlenmesi için de sıklıkla tercih ettiğimiz metotlardan bir tanesidir. Tedavisi sonrasında, hastalarımızın diş dizilimi kusursuz görüntüye kavuşacaktır. Sağlıksız dişlerin onarıldığı ve ağız sağlığının stabil hale getirildiği Restoratif diş tedavisi uygulamalarımız hakkında bilgi almak için yazı içindeki başlıklarımızı incelemeniz yeterlidir.
Restoratif Diş Tedavisinin Özellikleri Nelerdir?
Restoratif diş tedavi yöntemleri kullanılarak, dişlerdeki sert doku tabakaları tedavi edilmekte ve dişlerin estetik görüntüsü geri kazandırılmaktadır. Dişlerdeki çürümeler ya da çürüme dışı etmenlere bağlı olarak gelişen problemler, Restoratif diş tedavisi uygulamalarımızla kontrol altına alınmaktadır. Hastalarımızın dişlerinde biriken sert doku yapısı, tamamen temizlenecektir. Dişlerdeki estetik görünüm ve fonksiyon kayıplarını telafi eden tedavi hem estetik hem de sağlık açısından sıklıkla tercih ettiğimiz yöntemler arasındadır. Fonksiyonlarını kaybeden dişleriniz, Restoratif diş tedavisi uygulamamızla eskisi gibi dayanıklı ve estetik hale gelecektir. Uzman diş hekimlerimiz ve teknisyenlerimiz tarafından yapılacak incelemenin ardından, hastalarımıza uygulayacağımız Restoratif diş tedavisinin yöntemlerini belirlemekte ve tedavi sürecine başlamaktayız.
Restoratif Diş Tedavisinde Hangi Yöntemler Kullanılır?
Restoratif diş uygulamaları, birden fazla teknik ve yönteme sahiptir. Diş yüzeyine direkt ya da indirekt şekilde uyguladığımız kompozit işlemler, porselen diş kaplama estetiği uygulamalarımız, gülüş tasarımı çalışmalarımız, diş beyazlatma çalışmalarımız ve vital pupla tedavisi gibi yöntemlerimiz, tedavinin parçası olarak görülmektedir. Hastalarımızın diş yüzeyinde meydana gelen hasar ve sorunlara bağlı olarak, tedavi içerisinde hangi yöntemleri kullanacağımızı belirlemekteyiz. Sadece yaşlı ve onkoloji bölümüne mensup olan hastalarımıza konservatif diş tedavisi uygularken, normal hastalarımız için koruyucu nitelikte tedavi yöntemleri uygulamaktayız. Hastalarımızı ağız, diş ve dişeti muayenesine aldıktan sonra, Restoratif diş tedavisinin kapsamını belirlemekteyiz.
Kimler Restoratif Diş Tedavisi Yaptırabilir?
Restoratif diş tedavisinin yapılması için uygun bulunan adaylarımız, aşağıda belirttiğimiz durumlara uyum sağlamalıdır:
- Gülüş estetiği talep eden ancak doğal dişlerini korumak istene tüm hastalarımız,
- Diş yüzeyinde kırılma, zedelenme, tabaka ya da farklı birikmeler meydana gelen hastalarımız,
- Diş etlerinde iltihabi problemler bulunan hastalarımız, dişeti ve diş kanalı iltihapları temizlenmeden Restoratif diş tedavisine alınmamaktadır.
- Dişeti sorunları sebebiyle, diş yüzeyinde kalıcı lekelenmeler ve plaklar oluşan hastalarımız,
- Ağız sağlığını korumak isteyen kişiler
Her yaştan, her meslekten ve her cinsiyetten kişiler, Restoratif diş tedavisi uygulamalarımızdan faydalanabilirler. Süt dişlerinin yerine daimi dişlerin çıkmış olması şartıyla, çocuklarda dahi çeşitli uygulamalar yapılabilir. 65 yaş üstünü geçen ya da onkoloji bölümü hastası olan kişiler de Restoratif diş tedavisinden faydalanmayı talep edebilirler.
Restoratif Diş Dolgusu Nedir, Nasıl Uygulanır?
Restoratif diş dolgusu uygulaması, diş rengiyle bire bir uyumluluk gösteren, beyaz renkli dolgu çeşididir. Klasik olarak kullanılan amalgam dolgular, gri ila siyah renk arasında olduğundan, dişlerdeki estetik görüntünün bozulmasına yol açmaktadır. Restoratif diş dolguları ise diş rengine bire bir uyumluluk göstermekte ve dişlerin doğal görünümünü korumaktadır. Amalgam dolgulara kıyasla oldukça uzun ömürlü ve dayanıklı olan Restoratif diş dolguları, diş yüzeyi ve dişetlerinde alerjen etken oluşturmamaktadır. Diş minesine benzer yapıdaki sert dokusu, dolgunun kırılmasını engellemekte ve gerçek diş fonksiyonunu sağlamaktadır.
Restoratif Diş Tedavisi Estetik Görüntü İçin Mi Kullanılır?
Restoratif diş uygulamaları, sadece estetik amaçlı değil, tıbbi tedavi amaçlı da kullanılmaktadır. İki özelliği de bünyesinde barındıran Restoratif diş tedavisi yöntemleri, hastalarımızın ağız sağlığını korurken, diş ve gülüş estetiğini de sağlamaktadır. Dişlerin kaybettiği tüm fonksiyonları geri kazandıran Restoratif diş tedavisi uygulamaları, hastalarımızın eskisi gibi sağlam ve beyaz dişlere sahip olmasında etkilidir. Restoratif dolgular kullanılarak, çürüme ya da kırılma sonrasında kaybedilen dişler tamamlanmaktadır. Diş rengiyle bire bir uyumlu olan Restoratif dolgular, dişlerin çürümesini ve kaybedilmesini engelleyen etkin malzemelerden bir tanesidir. Diş yüzeyindeki tüm problemlerin giderilmesi ve dişlerin eski fonksiyonuna geri dönmesi için uygulanan Restoratif diş tedavileri, estetik görüntüyü de yanında getirmekte ve hastalarımıza çifte avantaj sunmaktadır.
Restoratif Diş Tedavisi Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?
Restoratif tedavide dikkat edilecekler ele alındığında, tedavi sonrasında sadece ağız bakımı ve temizliğinin düzenli yapılması gerekli görülmüştür. Restoratif diş tedavisi, bir nevi diş yüzeyindeki kalıntı ve kirlerin temizlenmesi, dişlerdeki hasarların onarılmasıdır. Diş tedavisinin ardından, hastalarımızın ilk 2-3 gün boyunca diş hassasiyetine dikkat etmesi gerekir. 2-3 günün sonunda, dişlerdeki hassasiyet geçer ve dişler eski sağlığına kavuşur.