fbpx
En iyi diş kaplaması

İzmir Zirkonyum Kaplama Tedavisi

Zirkonyum kaplama tedavisi diş yapısında bozukluklar bulunan ve daha düzenli dişlere sahip olmak isteyen hastalarımıza uygulanmaktadır. Estetik diş tedavisi kapsamında, en fazla tercih edilen uygulamalardan biri olan Zirkonyum kaplama, gülüş estetiği talep eden hastalarımız için idealdir. Hastalarımızın diş yapısındaki görüntü bozukluklarını gidermek ve düzenli diş dizilimi oluşturmak için Zirkonyum kaplama uygulamalarından faydalanmaktayız. Zirkonyum kaplama tedavisi sonrasında, hastalarımızın dişleri kusursuz görünüme kavuşacaktır. Tamamen doğal görünüme sahip olan Zirkonyum kaplama uygulamamız, hastalarımızın dişlerindeki tüm problemleri gizleyecektir. Oldukça kısa sürede tamamlanan İzmir Zirkonyum kaplama uygulamalarımız, hastalarımızın gerçek dişleri kadar dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Uygulamalarımız hakkında detaylı bilgi almak için yazı içerisindeki başlıklarımızı incelemeniz yeterlidir.

zirkonyum diş

Zirkonyum Kaplama Uygulamasının Özellikleri Nelerdir?

Zirkonyum diş kaplama uygulaması, dişlerdeki aralıkların, çapraşıklıkların, şekil bozukluklarının, kırıkların, çatlakların ya da lekelenmelerin kapatılması için etkili yöntemlerimizden bir tanesidir. Tedavi sürecinde, hastalarımızın dişleri aynı boyutlara getirilmekte ve törpülenen dişlere göre, tam uyumlu Zirkonyum kaplamalar yerleştirilmektedir. Zirkonyum kaplama sonrasında, hastalarımız gerçek dişlerin yaptığı tüm fonksiyonlara sahip olacaktır. Hastalarımızın gerçek dişlerinin yerine geçen Zirkonyum kaplamalar, Zirkonyum yapraklardan meydana gelmektedir. Kaplama işlemi sonrasında, hastalarımızın dişleri kusursuz şekilde dizilecektir. Kaplama işleminin ardından, hastalarımız rahatça yemek yiyebilir, yiyecekleri ısırabilir ya da çiğneyebilir. Özellikle ön dişlerde tercih edilen kaplamalar, hastalarımızın tim dişlerine uyumluluk göstermektedir.

Zirkonyum Kaplama Kimlere Yapılır?

Zirkonyum kaplama yapılan kişilerde aradığımız temel şart, hastalarımızın 18 yaşından büyük olmasıdır. Kemik gelişiminin tamamlanması ve yüz ile çene kemiği hatlarının yerine oturması, Zirkonyum kaplamaların uyumlu olması açısından önemlidir. Zirkonyum kaplama sonrasında, hastalarımızın gerçek dişleri yerine kaplama malzemeler gelecektir. Bu sebeple, daimi dişlerinin tamamı çıkmayan hastalarımıza Zirkonyum kaplama yapılmamakta ve daimi dişlerin yerine yerleşmesi beklenmektedir. Uzman diş hekimlerimiz tarafından yürütülen Zirkonyum kaplama sürecinde, hastalarımızın ağız ve diş sağlığı detaylıca incelenmektedir. Diş eti, dil, damak ya da diş hastalıklarının olması durumunda, Zirkonyum kaplama öncesinde hastalarımız tedavi sürecine alınacaktır. Tedavi süresi içerisinde, gerekli kanal tedavisi yapılmakta, dişlerdeki çürükler temizlenmekte ve diş eti tedavisine başlanmaktadır. Zirkonyum tedavisi öncesinde, diş eti ve diş tedavisi yapılmadığında, hastalarımızın ağız içi ve diş iltihabı devam edecektir. Ağız sağlığında iltihap bulunması, uyguladığımız Zirkonyum kaplamaların kısa sürede zarar görmesine ve düşmesine yol açacaktır. Diş kaybı ve çene kemiği hasarına kadar birçok etkene sebep olan diş eti iltihapları, kısa sürede tedavi edilmeli ve diş estetiği uygulamaları, bu tedavinin ardından başlatılmalıdır. Çene kemiği hasarı bulunan hastalarımız, çene kemiğindeki hasar kapatılmadan, tedavisiye alınmamaktadır. Aynı şekilde, tüm dişleri yerinde olmayan hastalarımız, Zirkonyum kaplamanın yanında Zirkonyum protez uygulamasına da alınmak durumundadır. Eksik dişi bulunan hastalarımız, sadece kaplama uygulamasıyla nihai sonuca erişemeyecektir.

Zirkonyum diş kırılır mı?
Zirkonyum diş kırılır mı?

Zirkonyum Kaplamanın Getirileri Nelerdir?

Zirkonyum kaplamanın sağladığı avantajlar, aşağıda tüm detaylarıyla ele alınmıştır:

  • Zirkonyum kaplama sonrasında, hastalarımızın kusursuz diş dizilimine sahip olacaktır.
  • Diş dizilimi sonrasında, hastalarımızın dişleri ışık geçirgenliğini korur ve doğal görüntü elde edilir.
  • Metal destekli diş kaplamalarında, normalden daha az oranda ışık geçirgenliği bulunmaktadır. Zirkonyum kaplamalarda ise ışık geçirgenliği yüksektir ve hastalarımızın dişleri beyaz rengini korumaktadır.
  • Metal destekli kaplamalar, zaman içerisinde diş etlerinin koyulaşmasına ve morarasına yol açacaktır. Dişeti kanaması ve benzeri alerjen etkenler, diş etlerinde hastalık oluşmasına yol açacaktır. Zirkonyum kaplamalar ise diş etinde kanama, morarma ya da şişme gibi alerjen etkilere sebebiyet vermeyecektir.
  • Metal destekli kaplamalar, dişlerde matlaşma ve pürüzlere sebep olacaktır. Zirkonyum kaplamalar ise dişlerin kendi rengini korumakta ve aşınmasını engellemektedir.
  • Dişlerde oluşan mat görünüm ve sararmalar, Zirkonyum kaplamalarda ortaya çıkmamaktadır. Zirkonyum kaplamalar, uzun yıllar boyunca beyaz ve parlak görünüme sahip olmaktadır.
  • Zirkonyum kaplama, gerçek diş gibi orijinal görüntü oluşturmakta ve yapay diş algısını ortadan kaldırmaktadır.
  • Şeffaf ve ince görüntüsüyle, kişilerin doğal gülüşe sahip olmasını sağlamaktadır.
  • Zirkonyum diş kaplamaları, gerçek dişler kadar dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Porselen diş kaplamalarına kıyasla, Zirkonyum dişlerle istenen yiyecekler çiğnenebilir ya da ısırılabilir.
  • Düşme ya da kırılma gibi etkenleri olmayan Zirkonyum dişler, diğer kaplama uygulamalarına göre daha sağlam yapıdadır.
  • Dışarıdan bakıldığında, dişlerin kaplama olduğu anlaşılmamaktadır.
  • Zirkonyum malzemesinin özellikleri sebebiyle, gerçek diş rengine en yakın renkte kaplama yapılmaktadır.
  • Porselen kaplamalarda görülen etkiler, Zirkonyum kaplamada görülmeyecektir. Zirkonyum kaplamalar, arka dişlerde kullanıma uygundur ve kırılma gibi etkiler oluşturmayacaktır.
  • Ağız içerisindeki yumuşak ve sert dokuların herhangi biriyle etkileşim kurmadığında, ağız sağlığına zarar vermeyecektir.
  • Ağız içindeki doku ve yapılar, kaplamaya karşı aşırı hassasiyet ve alerjen etki göstermemiştir.
  • Oldukça sağlam ve uzun ömürlü yapıda olması sebebiyle, kaplama için ekstra bakım yapma gereği oluşturmamaktadır. Gerçek dişlerin bakımı için kullanılan yöntemler, Zirkonyum kaplama dişlerin temizliğinde de yeterli olacaktır.
  • Ağız ve diş bakımına dikkat edilmesi durumunda, ortalama 12 yıla kadar kullanım imkânı sunmaktadır.
  • Metal içerikli kaplamalarda ortaya çıkan ağız kokusu sorunu, Zirkonyum dişlerde görülmeyecek ve ağız sağlığı korunacaktır.
  • Gerçek dişlere %100 uyumlu şekilde hazırlandığından, orijinal dişlerle arasındaki fark anlaşılmayacaktır.
  • Zirkonyum dişler, hastalarımızın ağız, çene ve diş boyutlarına bire bir uyumlu şekilde tasarlanmaktadır. Bu sebeple, dişler arasında orantısızlık ya da görüntü farklılığı söz konusu değildir.

Zirkonyum Kaplaması Nasıl Yapılır?

Zirkonyum kaplamanın ömrü ne kadardır?
Zirkonyum kaplamanın ömrü ne kadardır?

Zirkonyum kaplama işlemi için hastalarımız tarafından talep oluşturulduktan sonra, estetik diş hekimlerimiz muayene sürecini başlatacaktır. Zirkonyum kaplama uygulamalarımızın adımlar, aşağıda detaylıca ele alınmıştır:

  • Zirkonyum kaplama işleminden önce, hastalarımızın ağız ve diş eti sağlığı muayene edilmektedir.
  • Hastalarımızın çene ölçüsü ve diş ölçüsü alınır.
  • Hangi dişlerde kaplama kullanılacağı belirlendikten sonra, dişler kaplamalara uygun hale getirilmek için küçültülmektedir.
  • Dişlerin küçültülmesinin ardından, kaplamaların hazırlanması için uygun hassas ölçü alımı yapılmaktadır.
  • Laboratuvar ortamında, diş renkleriyle bire bir uyumlu şekilde hazırlanmaktadır.
  • Diş ölçüsüne bire bir uyumlu Zirkonyum kaplamalar hazırlandıktan sonra, dişlere sağlamca tutunması için özel yapıştırıcılar kullanılacaktır.
  • Yapıştırıcı sürülen Zirkonyum kaplama, dişlere tek tek sabitlenmekte ve tüm dişler kısa sürede kaplanmaktadır.

Uygulama tamamlandıktan sonra, hastalarımızı yeni dişlerini gönül rahatlığıyla kullanabilir. Kliniğimizde Zirkonyum kaplama yaptıran hastalarımızın, uzun yıllar boyunca kaplama işlemini yeniletmesine gerek duyulmayacaktır. Tedavi süreci tamamlandıktan hemen sonra, hastalarımızın istedikleri besinleri yiyip içebilir. Günlük hayata geri dönen hastalarımız, operasyon sonrası birkaç gün diş hassasiyeti yaşayabilir. Birkaç günün sonunda, hastalarımızın dişeti hassasiyeti son bulacaktır.

Zirkonyum Kaplamanın Zararı Var Mıdır?

Zirkonyum kaplamanın yan etkisi bulunmamakla birlikte, hastalarımızın ağız ve diş sağlığı için de Zirkonyum kaplama tedavisinden faydalanmaktayız. Hastalarımızın dişlerindeki çapraşıklık, ayrıklık, kırık ya çatlamaların temizlenmesinde etkili olan Zirkonyum kaplama, ağız içi bakteri oluşumunu engelleyen en önemli etkenler arasındadır. Zirkonyum kaplamalarda kullandığımız Zirkonyum malzemesi, diş eti ve dişlere tam uyumluluk göstermektedir. Dişlerde alerjen etken oluşturmayan Zirkonyum kaplamalar, diş eti çevresinde gelişen hastalıkları kökten tedavi etmektedir.

Zirkonyum Kaplama Ne Kadar Sürede Tamamlanır?

Zirkonyum kaplamanın uygulama süresi, ortalama 5 gün içerisinde sona ermektedir. Zirkonyum kaplamanın yanında, Zirkonyum protez ya da implant tedavisi alacak hastalarımız, belirlenen tedaviye göre daha uzun süreli tedavi sürecinden geçebilir. Hastalarımızın Zirkonyum kaplama talep etmesinin ardından, ağız ve diş ölçülerine göre uygun protez kaplamalar hazırlanmakta ve hastalarımızın dişlerine yapıştırılmaktadır. Uzman diş hekimi ve teknisyen kadromuz tarafından yürütülen Zirkonyum kaplama uygulaması sonrasında, hastalarımız normal yaşamlarına devam edebilirler. Kısa sürede sona eren Zirkonyum kaplama sonrası, hastalarımızın dişleri gözle görülür farka sahip olacaktır. Zirkonyum kaplama uygulaması sonrasında, hastalarımızın tedavi sonucuna ulaşması için uzun süre beklemesine ihtiyaç duyulmayacaktır.

Hangi Durumlarda Zirkonyum Kaplama Yapılır?

Zirkonyum kaplama yapılan durumlar ve hastalarımızın talep oluşturduğu durumlar, aşağıda sırasıyla ele alınmıştır:

  • Diş yüzeyinde aşırı derece renklenme ve lekelenmelerin meydana gelmesi
  • Kalıtsal olarak sarı renge yakın diş kemiğinin bulunması
  • Ortodontik tedavi yerine kesin çözüm talep edilmesi
  • Diastema adlı ayrık diş probleminin bulunması
  • Dişlerin dönük olması
  • Dişlerin az oranda çapraşıklığının bulunması
  • Diş rengi ve diş yapısında bozulmaların meydana gelmesi
  • Arka dişlerde köprü ya da kaplamaya ihtiyaç duyulması
  • Ön gruplarda kullanılan implantlara protez takılması
  • Gülüş estetiğinin talep edilmesi

Belirtilen etkenlerden yola çıkılarak, hastalarımıza gülüş estetiği uygulaması yapmaktayız. Ağız ve diş sağlığı yerinde olan, ağız içi iltihaplanması gibi sorunları bulunmayan ve diş estetiği talep eden tüm hastalarımıza, Zirkonyum kaplama yapmaktayız.

Telefon